Laatste nieuwe blog posts

Horeca

Richtingen?

“Het leuke aan het CDO is dat het een klein schooltje is en ook het koken gebeurt in kleine groepjes. Ik wou altijd kok worden maar ik wilde niet in een massa-keuken werken. Je moet gewoon je droom volgen. En dat doe ik, stapje voor stapje.”
leerling keukenmedewerker

Invulling per week?

  • 6u PAV = algemene vakken in
    projectvorm + 2u Frans.
  • + 7u BGV = beroepsgerichte
    vorming = 1 van de richtingen van
    hotel/restaurant.
  • Min. 13u traject.

Doel?

  • Behalen certificaat BGV.
  • Getuigschrift 2de graad.
  • Studiegetuigschrift 3de graad.
  • Volwaardig diploma BSO secundair onderwijs.

Hoe?

  • Eigen tempo.
  • Deskundige en individuele
    begeleiding.
  • Aangepaste lessenroosters.
  • Individueel aangepast traject.
  • Individuele handelingsplannen bij geattesteerde leerstoornissen.
  • Kleine klasjes in BGV.
  • Modulaire opleiding, waardoor het behalen van een certificaat op elk moment mogelijk is en de overstap naar het volgende zonder haperen kan gebeuren.

Traject?

  • Een persoonlijk en individueel
    aangepast traject voor jongeren die nog niet klaar zijn onmiddellijk in de arbeidsmarkt in te stappen.
    = trajectbegeleiding
  • Tewerkstelling, aangepast aan het individu.  
    = tewerkstellingsbegeleiding

Waarom hotel-restaurant?

  • De leerlingen hebben echt een passie voor koken en ook al is het er het eerste moment nog niet, door het enthousiasme van de leraar krijgen ze het wel.
  • We hebben een zaaltje waar ook buitenstaanders goedkoop kunnen komen eten. De leerlingen koken zoals in een echt restaurant en de opbrengsten gaan volledig terug naar de opleiding.
  • We garanderen deskundige
    leerkrachten, die weten waarmee ze bezig zijn en die de leerlingen professioneel begeleiden. Niemand wordt aan z’n lot overgelaten.
  • We werken in kleine groepjes zodat de leraar heel individueel kan
    inspringen, daar waar nodig.